Wedstrijdverslag: Helkijn – KSK Vlamertinge 2-3

KSK neemt meteen het heft in handen met kansen via Prez en Demeulemeester. Na 6 min loopt KSKV op een counter na slecht uitverdedigen van Pecqueux. Dewinter zet voor en Helkijn op voorsprong. In de 18e min goed doorzetten van Michiel Logie op de flank. Sammy Hoornaert controleert de bal enig mooi en werkt prachtig af.

Vlamertinge komt bijna opnieuw op voorsprong via Prez die prachtig in het straatje gestuurd werd door Prez. Michiel Logie brengt nogmaals voor, maar helaas is er niemand om het leer binnen te tikken.

Het eerste doelgevaar komt er via Cannaert, hij trapt na 55 minuten vanop 35m hoog over. Na slecht ontzetten door Decru brengt Delcroix Helkijn op 2-1 voorsprong.

Vlamertinge wordt in de 60e min een penalty gestolen. Demeulemeester wordt duidelijk onderuit geschoffeld, maar de scheids gaat er niet op in.

Vlamertinge blijft komen. Na 65 minuten brengt Serruys de bal op Decru, maar zijn trap wordt afgeblokt in hoekschop. De daarop volgende corner kopt Decru de 2-2 binnen.

Opnieuw duidelijk handsspel in de 16 door Helkijn. De scheidsrechter gaat er terug niet op in. Na een prachtige aanval op rechts, brengt Hoornaert de bal tot bij Blin die met een schitterende trap Vlamertinge op 2-3 brengt.

In de 75e minuut moet Vanderborght even de meubelen redden wanneer Delcroix nog eens aanlegt. Mooie parade!

De laatste minuten zijn nog even bibberen, maar Vlamertinge blijft stand houden en start dus met een driepunter in de hoogste provinciale afdeling!

Volgende zondag neemt KSKV het op tegen de titelkandidaat De Ruiter.