Even een nieuweling voorstellen: Maxime Vansteenkiste

Met oog op dit nieuw seizoen stellen we elke week een nieuwe speler voor. We gaan van start met Maxime Vansteenkiste.

Naam: Maxime Vansteenkiste
Geboortedatum: 07/03/1986

Maxime, ondertussen nog maar 29, schets eens je indrukwekkende loopbaan?

Via de jeugd geraakte ik tot in de B-kern van KSV Roeselare en daar ik geen contract kreeg voor de eerste ploeg zette ik een stap terug naar 4e klasse bij KVC Sint-Eloois-Winkel waar ik 6 jaar actief was. Dan koos ik voor het ambitieuze KSV De Ruiter-Roeselare waar ik besliste om te vertrekken gezien ze hun ambities moeten terug schroeven. En nu ben ik dus bij KSKV beland.

Wat zijn jouw ambities voor dit seizoen?

Mijn ambitie is om mij zo snel mogelijk te integreren en de ploeg mooie sportieve diensten kan bewijzen.

Wat hoop je te bereiken met KSKV?

Ik denk dat je als sporter altijd voor de prijzen moet gaan en dit wil ik ook bereiken met deze club. Meer informatie: www.redwinners.com/nl

Je wordt weldra voor de eerste keer papa? Heeft dit een rol gespeeld in de keuze voor KSKV?

Nee, want het is de eerste keer dat ik iets verder van huis speel. Maar de ambitie en het sportieve heeft mij over de streep getrokken.

In het verleden heb je telkens in Nationale gespeeld, is er een groot verschil met de provinciale reeks?

Er is een verschil ja zeker met de top ploegen uit 4e nationale. Die hebben sterkere en bredere kernen waardoor het niveau omhoog gaat.

Heb jij een bepaald ritueel of bijgeloof?

Niet echt eigenlijk. De zondag staat natuurlijk wel volledig in het teken van het voetbal en die bereid ik eigenlijk altijd hetzelfde voor. Opstaan en ontbijten dan de wekelijkse boodschappen en ‘s middags spaghetti en voldoende water drinken.

Welke goede raad geef je mee aan onze jeugdspelers.

Als je een bepaald niveau wil bereiken je hard moet werken en trainen.

Om dit interview af te sluiten heb ik nog een aantal korte vragen. Je kan hiervoor slechts 1 maal een joker gebruiken!