KVK Ninove – KSK Vlamertinge

Zaterdagavond begon er een nieuw nationaal hoofdstuk voor de jongens van trainer Fanny Schamp. Voor de eerste maal in de geschiedenis kon de club van voorzitter Geert Rodenbach aantreden in de hervormde derde amateurklasse.

De jongens van trainer Schamp kregen met Ninove een geduchte tegenstander voorgeschoteld.

Op het kunstgras plein (met maximale afmetingen) waren de eerste 10 minuten voor KSKV. Daarna nam Ninove over zonder echt kansen te creëeren. Na 25 min kwam Ninove op een corner na een misverstand tussen Van Elslander en Roegiers 1-0 voor. Vlamertinge probeerde wel, maar Ninove had het meeste balbezit. Roegiers hield daarna zijn ploeg in de match door de 2-0 te voorkomen.

Na de koffie zagen we een heel ander KSKV. Heel agressief kwamen de jongens van Schamp uit de kleedkamer en na prachtig werk van Gonzalo kwam de bal bij Yannick Cannaert die hem op het hoofd van de captain schilderde. Kevin Pecqueux scoorde de eerste goal in het nationaal voetbal en schreef dus een stukje geschiedenis.Vlamertinge kreeg vertrouwen en duwde Ninove terug op de eigen helft. Logie trof de dwarslat, Tom Deman zag zijn doelpunt van de lijn gekeerd door het scheenbeen van een verdediger. Cannaert testte tweemaal de vuisten van de keeper die zijn ploeg met twee magistrale reddingen in de match hield. Ternest kon niet profiteren toen de doelman even zijn bal los liet. En wat deed Ninove? Niet veel meer. Enkele waterkansjes en wat steriele druk, maar daar bleef het bij.

Het laatste woord was opnieuw voor KSKV. Yannick Cannaert kwam een voetje tekort in de 92′ minuut om Vlamertinge een overwinning te bezorgen.

Zo behaalde KSKV een oververdiend punt. Volgende week wacht SC Dikkelvenne die vorig jaar op een zucht na de promotie misliep. Alle supporters op post!

De beloften verloren vrijdagavond met 2-3 van Ninove. De jongens kwamen wel eerst 0-2 voor, maar moesten in de tweede helft hun meerdere ondergaan.