Nieuwe transfer Jens Kimpe aan het woord.

Jens, kan je ons vertellen waar je overal gespeeld hebt?

Als 5 jarige ben ik begonnen met voetballen bij SV Koekelare .. Ik heb daar tot de preminiemen de eerste voetbal passen leren zetten om dan vervolgens een jaartje bij Club Brugge te proberen. Dit bleek nadien geen succes te zijn. Dan ben ik tot mijn 17de terug aan de slag gegaan bij SV Koekelare. Het bestuur geloofde toen niet in de jeugd, waardoor ik niet kon doorstromen naar het eerste elftal. Ik ben dan als junior (nu u18) vertrokken naar SV Diksmuide. In Diksmuide kende ik schitterende jaren. Ik groeide door naar de beloften en nadien kwam ik in de eerste ploeg onder leiding van Geert Vuylsteke. Na 3 jaar eerste ploeg ben ik naar KM Torhout getrokken waar ik door privé redenen maar een halfjaartje de groen-witte kleuren verdedigde. In dat zelfde seizoen ben ik dan met nieuwjaar uitgeleend aan 4de klasser BS Poperinge. Daar konde we op het nippertje de degradatie vermijden. Vervolgens vertrok ik het jaar erop naar 2de provincialer VV Oostduinkerke en kon speelden we kampioen onder Frank Claeys. Ik bleef ook het jaar erop nog aan de kust. Ik koos opnieuw voor 4e klasser Poperinge om erna 2 jaar te spelen voor KSV De Ruiter.

Wat zijn jouw ambities voor dit seizoen? Wat hoop je te bereiken met KSKV?

Mijn ambitie is om de lat zo hoog mogelijk te leggen. Ik wil vooral beter doen dan vorig seizoen. Het was een moeilijk jaar, mede door extra sportieve problemen. We mogen met KSKV mikken op een eindrondeticket

Heb jij een bepaald ritueel of bijgeloof?

Ik ga iedere zondag naar Oma verse soep gaan eten! Ook als ik voor de match het plein op wandel doe ik dat met mijn linkervoet en denk ik aan mijn overleden Bobonne en overleden Opa.

Je krijgt de moeilijke taak om topschutter Kevin Vandecasteele te doen vergeten. Hij was de laatste 2 jaar goed voor 56 competitie doelpunten. Hoe ervaar je dit?

Kevin Vandecasteele heeft een indrukwekkend palmares! Jammer genoeg heb ik nooit met hem kunnen samenspelen. Twee jaar terug kreeg ik ook de moeilijke taak om Kevin te vervangen bij De Ruiter. Na een persoonlijk moeilijk beginfase van de competitie was ik toch goed voor 25 doelpunten en voor het eerst topscorer in 1ste prov!

Wat zijn je hobby’s naast voetbal?

Mijn hobby’s zijn de laatste jaren vooral werken aan mijn huis! Al kan ik altijd genieten van zon/zee/strand.. Specifieke hobby’s heb ik niet echt!

Hoe bereid jij je optimaal voor op een (belangrijke) wedstrijd? (muziek, rituelen, etc.)

Ik ben rustig voor een match. Ik jaag mij niet graag op. Die ontploffing komt pas op het plein en wil ik kost wat kost de match winnen.

Tot slot: op welke plaats denk je dat KSKV dit seizoen zal eindigen? (je mag ambitieus zijn)

Dit jaar in 1ste provinciale wordt bijzonder zwaar. Met 7 à 8 ploegen die aan elkaar gewaagd zullen zijn! Met Boezinge, Waregem, Wingene, Wervik , Wielsbeke , Oostnieuwkerke, Rumbeke treffen we goede tegenstanders! Ik hoop wel de top 3 halen met KSKV .