Trainer Fanny Schamp aan het woord!

Heel veel mensen weten niet waar Fanny Schamp overal actief was als speler, kan u ons vertellen waar u overal speelde en in welke afdeling dat was?

Ik speelde mijn jeugd bij Harelbeke tot ik aan mijn 18de in de eerste ploeg kwam onder Marc Millecamps, ik speelde er 3jaar in de eerste ploeg in 2de klasse.

Vervolgens speelde ik 1 jaar bij SK Roeselare in 2e klasse onder trainer Han Grijzenhout. Ik ruilde SK Roeselare al snel in voor Zulte VV in 3e klasse onder trainer Francky Dury. Ik keerde daarna terug naar Club Roeselare waar ik 2 jaar actief was in 3e klasse onder trainers Ronny Desmet & Gilbert Degroote. Toen klopte FC Gullegem , toen in vierde klasse aan, en daar speelde ikook 1 jaar onder leiding van Peter Carly. Ik koos al snel voor de buren in Wevelgem en daar speelde ik 4 jaar, waarvan 2 jaar in 4e klasse en 2 jaar in 3e klasse. Er passeerden heel wat trainers de revue waaronder: Etienne Vergote, Jef Vanthournout, Francky Dekenne , Alex Querter. Tot slot klopte mijn toenmalig trainer Etienne Vergote opnieuw op mijn deur en sloot ik mijn carrière af in Winkel in 4e klasse. Ik speelde er 6 jaar.

Welk moment zal u als speler én trainer nooit vergeten in uw leven?

Mijn mooiste moment als speler beleefde ik in de Beker van België. Ik speelde met Harelbeke thuis tegen Anderlecht en met Wevelgem op Brugge. Ik kon ook 1 promotie meepikken met Wevelgem van 4e naar 3e klasse.

Mijn mooiste moment als trainer beleefde ik met KSKV. Dit was de promotie via de eindronde.

Fanny, vorig jaar was KSK Vlamertinge de verrassing van het seizoen. Wat hoopt u dit jaar te bereiken?

Ik hoop dat we het dit jaar minstens even goed kunnen doen of misschien nog iets beter en dit zou betekenen een prijs pakken. Dit zou natuurlijk fantastisch zijn, maar daarvoor zullen we allemaal heel hard moeten werken!

Wie zijn volgens u de favorieten voor het komende seizoen en welke ploegen zouden wel eens de nieuwe verrassing kunnen zijn?

De favorieten zijn volgens mij Wervik en Wingene, maar we moeten toch ook rekening houden met Boezinge en Racing Waregem. Oostnieuwkerke en SV Rumbeke zijn ook versterkt op diverse fronten. Het wordt in elk geval een zwaar jaar.

Met 8 nieuwe speler bekent Vlamertinge kleur, de kern lijkt versterkt in de breedte én in kwaliteit. Is het voor u belangrijk om goede resultaten te halen in de Beker van West-Vlaanderen?

Volgens mij zijn we versterkt in de breedte en ook in kwaliteit. Dit zal nog moeten blijken natuurlijk dit seizoen, maar er is meer concurrentie en dit kan enkel maar zorgen dat iedereen scherp zal moeten blijven dit seizoen. Resultaten voor de Beker van West-Vlaanderen vind ik zeker belangrijk, maar alles valt en staat met de competitie natuurlijk.

Dit is nu uw derde jaar als coach in Vlamertinge. Droomt u van een titel, want uw palmares is reeds aardig? 1e jaar promotie via eindronde in 2e provinciale, vorig jaar de voorronde van de eindronde, dit jaar … ?

Sinds ik actief ben als coach bij KSKV mag ik niet klagen qua resultaten. Zoals u zegt: eerste jaar promotie, vorig seizoen nipt eindronde gemist. Dit kan ik natuurlijk niet alleen: zowel mijn spelers, mijn T2 (Frederik Wydoodt), KT (Ringo Depaepe) en de mensen van het bestuur natuurlijk wens ik te feliciteren voor het harde werk van de laatste 2 jaar. Iedereen droomt van een titel, inclusief mezelf, maar deze koop je helaas niet op bestelling.

U heeft zelf een zoon die voetbalt in de nationale afdeling. Wat kan u onze toekomstige beloftes/jeugdspelers meegeven als tips?

Mijn zoon voetbalt bij Zulte -Waregem, hij gaat nu naar de -15, ze trainen nu al 4x en in het weekend is er een wedstrijd. Ze moeten er veel voor doen en het is soms al hard voor die mannen. Op het einde van het seizoen geen positief resultaat betekent dat je een andere ploeg mag zoeken. Maar dit is nu éénmaal zo in de sport en in samenleving moet je hard werken om je doel te bereiken.

Soms mis ik de gedrevenheid bij sommige beloften en jeugdspelers. Studies zijn heel belangrijk en in dat opzicht kan een speler wel eens een training overslaan. Echter, trainingen missen omwille van feestjes of activiteiten buiten de voetbal kunnen er bij mij niet in. Deze ingesteldheid is echter moeilijk te veranderen. Uiteindelijk wordt het kaf toch van het koren gescheiden en houden we enkel de jeugdspelers over die er de volle 100% voor willen gaan. De anderen vallen sowieso door de mand.

Tot slot: Voor de Beker van België werd KSK geloot tegen FC Knokke. Is deze match belangrijk voor u of is dit nog te vroeg om een rol van betekenis te spelen?

De Beker van België naar Knokke is misschien wel vroeg op het seizoen, maar dit is ieder jaar zo en het is een vroege test. Iedere wedstrijd in de voorbereiding is belangrijk voor mij omdat er altijd zaken zijn die je als coach ziet. Het is altijd leuk om tegen een tegenstander met kwaliteit te spelen, maar om dan al een rol van betekenis te spelen, zal deze wedstrijd misschien te vroeg zijn.